Παρουσίαση υποψήφιων δημοτικών συμβούλων από τον Γ. Μαρκόπουλο

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Παρουσίαση υποψήφιων δημοτικών συμβούλων  από τον Γ. Μαρκόπουλο

Στους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του αφιέρωσε το βράδυ της Τετάρτης 17 Απριλίου ο υποψήφιος δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, στην επίσημη πρώτη παρουσίασή τους στο «Καμίνι».

Σε κλίμα εορταστικό και με κατάμεστες και τις δύο αίθουσες εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου, ο Γιώργος Μαρκόπουλος καλωσόρισε τις Γαλατσιώτισσες και τους Γαλατσιώτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του και τους ευχαρίστησε για τη στήριξη και την πολύτιμη βοήθεια που του προσφέρουν όλα αυτά τα χρόνια.
«Φίλες και φίλοι, σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, που για άλλη μια φορά ανταποκριθήκατε με τόσο ενθουσιασμό στην πρόσκλησή μας. Είναι μεγάλη υπόθεση, είναι σπουδαίο, για έναν Δήμαρχο και τη δημοτική ομάδα του, να βλέπουν ότι οι συμπολίτες τους αναγνωρίζουν ότι γίνεται σημαντική δουλειά στον Δήμο. Γιατί ξέρετε, για εμάς τουλάχιστον, αυτό είναι και όλο το νόημα της Αυτοδιοίκησης. Να βλέπεις ότι η δουλειά σου πιάνει τόπο και να νιώθεις ότι αυτό το αναγνωρίζουν και οι άνθρωποι με τους οποίους μοιράζεσαι την καθημερινότητά σου. Δεν είναι τυχαίο προφανώς που έχουμε ονομάσει έτσι και τον συνδυασμό μας. Αυτοδιοίκηση για τον Άνθρωπο. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αναγνώριση, λοιπόν, από την παρουσία σας. Από το κέφι σας. Κι από την καλή σας την κουβέντα που ακούμε κάθε φορά. Εκ μέρους όλων στο συνδυασμό μας, σας ευχαριστώ.»
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της πρώτης θητείας του στο τιμόνι του Δήμου Γαλατσίου.
«Λίγα λόγια, λοιπόν, πολλή δουλειά. Με αποτελέσματα:
»Πήραμε στα χέρια μας το Παλαί και σήμερα μπορούν να το απολαμβάνουν τα παιδιά μας. Πήραμε στα χέρια μας και το Άλσος Βεΐκου και έγινε το καλύτερο Πάρκο στη χώρα.
»Κάναμε το Γαλάτσι μας πιο καθαρό από ποτέ. Είναι ίσως ο καθαρότερος Δήμος της Αττικής. Με περισσότερο πράσινο και πιο καθαρό περιβάλλον.
»Νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά μας και δημιουργήσαμε αποθεματικό 10 εκατομμυρίων.
»Κλείσαμε όλες τις εκκρεμότητες ετών, δεν χρωστάμε ούτε ένα ευρώ.
»Αξιοποιήσαμε κάθε διαθέσιμη πηγή χρηματοδότησης, από το Κράτος ή από την Ευρώπη…
»Κερδίσαμε, για παράδειγμα, 2,7 εκ. ευρώ χρηματοδότηση απευθείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ως επικεφαλής προγράμματος. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό.
»Και έτσι, ταυτόχρονα με την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων μας, μειώσαμε 2 φορές τα δημοτικά τέλη για όλα τα σπίτια.
»Και βέβαια τα χρήματα που εξοικονομήσαμε, τα επιστρέφουμε πίσω στον πολίτη. Γιατί είπαμε: Ό,τι γίνεται, γίνεται για τις Γαλατσιώτισσες και τους Γαλατσιώτες! Εν μέσω κρίσης ολοκληρώσαμε Τεχνικό Πρόγραμμα 10 εκ. ευρώ.
»Φτιάξαμε διαλειτουργικό μηχανογραφικό σύστημα σε όλα τα νομικά πρόσωπα του Δήμου.
»Σε κοινωνικό επίπεδο, πήραμε νέες πρωτοβουλίες για όσους έχουν ανάγκη. Με άμεσα αποτελέσματα.
»Φιλοξενήσαμε υποδειγματικά, για 2 μήνες, 22.000 πρόσφυγες.
»Φτιάξαμε νέο, υπερσύγχρονο παιδικό σταθμό δίπλα στο Δημαρχείο. Αγοράσαμε νέο οικόπεδο πάνω από την Βεΐκου και σύντομα θα έχουμε έναν ακόμα υπερσύγχρονο σταθμό.
»Αγοράσαμε 2 λεωφορεία και σύντομα θα ξεκινήσει για πρώτη φορά η Δημοτική Συγκοινωνία. Ένα αίτημα δεκαετιών.
»Ενισχύσαμε το Καλοκαιρινό Φεστιβάλ μας και δημιουργήσαμε και το Χειμερινό Φεστιβάλ.
»Δώσαμε νέα πνοή στο χώρο εδώ, στο Καμίνι μας. Έναν χώρο σύμβολο για το Γαλάτσι μας, που έγινε κοιτίδα πολιτισμού.
»Αναδειχθήκαμε σε ανεξάρτητη επιστημονική μελέτη, ένας από τους 8 πιο αποτελεσματικούς Δήμους της χώρας.
»Και βέβαια: Προχωράμε το Μητροπολιτικό Πάρκο Τουρκοβουνίων και το Λόφο του Παιδιού.
»Και επιτέλους, βάλαμε μπρος για να κάνουμε ένα όνειρο πραγματικότητα: να αποκτήσει η πόλη μας κεντρική πλατεία.
»Για όσα πετύχαμε αυτά τα χρόνια, δούλεψαν πολλοί. Και δούλεψαν σκληρά. Στην πορεία, κάποιοι λίγοι έφυγαν, κάποιοι, πολύ περισσότεροι, ήρθαν κοντά μας. Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή και επιτυχία από το ότι ήρθαν κοντά μας ακόμα και εκείνοι που στην αρχή δεν μας πίστευαν.»
Και συνέχισε: «Θεωρώ το μεγαλύτερο παράσημο ότι άνθρωποι με τους οποίους θεωρητικά είχα πολιτικές διαφορές, με έπιασαν και μου είπαν: “ρε Γιώργο είσαι εντάξει τελικά. Για το Γαλάτσι δουλεύεις. Τέτοιο Δήμαρχο χρειαζόμαστε. Θέλουμε να μπούμε κι εμείς στην ομαδα.”
»Κι έτσι με ακόμα πιο δυνατή την ομάδα μας… Μαζί με πολύτιμους συνεργάτες ετών… Αλλά και με κάποιους ανθρώπους που στις προηγούμενες εκλογές μπορεί να ήμασταν απέναντι. Ή ακόμα περισσότερο, μαζί με ανθρώπους που μέχρι σήμερα δεν είχαν ασχοληθεί ποτέ ξανά με την Αυτοδιοίκηση. Γιατί απλούστατα κανείς μέχρι σήμερα δεν τους είχε πείσει ότι αξίζει τον κόπο.
»Με αυτούς τους ανθρώπους, λοιπόν, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να πετύχουμε ακόμα περισσότερα: Να συνεχίσουμε να έχουμε την πιο καθαρή πόλη στο Λεκανοπέδιο. Να προσφέρουμε περισσότερα στους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη. Να διαχειριζόμαστε πάντα με διαφάνεια, αποτελεσματικότητα και σύνεση τα οικονομικά του Δήμου μας. Να βελτιωνόμαστε διοικητικά ως Δημόσιος Οργανισμός, προς όφελος των Δημοτών.
»Οφείλω, λοιπόν, ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλους! Ειλικρινά, όλους τους βλέπω ως συνεργάτες. Όπως βέβαια, ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλω προς τους εργαζόμενους στον Δήμο, που χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα μπορούσαμε να καταφέρουμε.
Και το κυριότερο, προς όλες και όλους τους συμπολίτες μας, όλες και όλους εσάς που με τη συμμετοχή σας, με τις υποδείξεις σας, με την κριτική σας, αλλά και με την ανοχή σας, είστε ο ισχυρότερος σύμμαχος που ένας Δήμαρχος θα μπορούσε να έχει.
Πριν καλέσει κοντά του τους ανθρώπους που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιό του, αναφέρθηκε στο νέο εκλογικό σύστημα που θα εφαρμοστεί σε αυτές τις εκλογές.
«Η αλήθεια είναι, λοιπόν, ότι για το Γαλάτσι, αλλά και για την χώρα, το νέο σύστημα της απλής αναλογικής παραμένει ένας άλυτος γρίφος. Ιδίως στην αρχή, ίσως δημιουργήσει προβλήματα. Θα σας πω και την προσωπική μου θέση όμως: Με αυτό το σύστημα, το ιδανικό για έναν Δήμο θα ήταν να εκλέξει με ισχυρή πλειοψηφία έναν Δήμαρχο ο οποίος, με τη σειρά του, θα είναι ανοιχτός και σε συνεργασίες πέραν του συνδυασμού του.
»Προσωπικά, απέδειξα ως Δήμαρχος ότι πιστεύω στις συνεργασίες, χωρίς να με υποχρεώνει κάποιος νόμος. Συνεργάστηκα με τον εντός εισαγωγικών «αντίπαλο» συνδυασμό ουκ ολίγες φορές. Και σε καίρια θέματα. Τοποθετήσαμε σε θέσεις της πλειοψηφίας δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας. Σε όλες τις επιτροπές του Δήμου τοποθετήσαμε περισσότερα μέλη από την αντιπολίτευση από όσα ο νόμος όριζε.
»Γιατί σας το είπα και πριν: βλέπω τους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων ως συνεργάτες. Ως Δήμαρχο, λοιπόν, όπως καταλαβαίνετε δεν με ανησυχούν οι συνεργασίες. Με ανησυχούν οι άνθρωποι που δεν δουλεύουν, όπως και αυτοί που ισχυρίζονται πως έχουν στην τσάντα τους ένα μαγικό ραβδάκι που κάνει θαύματα.»
Τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους παρουσίασε ο ειδικός συνεργάτης του υποψήφιου Δημάρχου, Τάσος Πασπάλας, εν μέσω χειροκροτημάτων.
Πρόκειται για τις κυρίες:
Πόπη Βέρρα
Αγγελική Ζήκου
Νατάσα Κάζαγλη
Δήμητρα Καρβούνη Πεφάνη Μακρή
Μάρθα Κοράκη
Στέλλα Λιαγούρη
Ειρήνη Μαθιού
Μαργαρίτα Μανδηλαρά
Νικολέτα Μαργαρίτη
Ισιδώρα Μπακάλου
Ντίνα Μπριόλα
Πετρούλα Παπαγεωργίου
Μαρία Παπαδημητρίου
Ντίνα Σπηλιoπούλου – Χρυσάγη
Ντίνα Σταϊκοπούλου
Τζορτζίνα Τσιούρη
Και ακολούθησαν οι κύριοι:
Γιώργος Αμοργιανός
Σπύρος Αργυρός
Πέτρος Βάσιλας
Γιάννης Βερούλης
Βασίλης Γιαννακόπουλος
Κώστας Γιαννικόπουλος
Σπύρος Γριμπαβιώτης
Βασίλης Δερεδίνης
Κώστας Δήμος
Μάνος Ελευθερίου
Περικλής Κακαρώνης
Γιάννης Καλουδιώτης
Παναγιώτης Καμίτσης
Γιάννης Κορρές
Φραγκίσκος Κουνάνης
Γιάννης Μανιάτης
Γεράσιμος Ματσούκης
Κώστας Μπάστας
Βαγγέλης Μπουγιούκας
Γιάννης Οικονόμου
Νίκος Παπαδόπουλος
Μανώλης Πρωτονοτάριος
Πάνος Ροπόδης
Γιάννης Ρωμανός
Γιάννης Σκληράκης
Αναστάσιος Σμυρνής
Φώντας Στασινόπουλος
Δήμος Τσεσμελάκης
Μανώλης Τσουπάκης
Γιώργος Τσουρούτας
Λάζαρος Φετάνης
Μέμος Χριστοδούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή